Един мечтател без маска и грим


Като един уважаващ себе си мечтател, винаги съм искала да бъда актриса – да застана зад съществото на някой друг и дотолкова добре да вляза в роля, че да усещам с неговите усещания, да чувствам с неговите чувства, да виждам с неговите очи… Исках да бъда и силна и слаба, и смела и плаха, и позитивна и черногледа, убиец и спасител, мнителна и доверчива, рушаща и създаваща.
Е, в крайна сметка не ми е нужна актьорската професия, за да видя, че всички тези отделни личности си живеят в самата мен. Дълго е лутането между това какъв трябва да бъдеш и какъв искаш да си… Да се научиш да чуваш собствения си глас, да различиш собствения си вик шепота от наложени правила.
Но… спирам дотук с философските си размишления, за да дам път на творчеството!

Да, аз обичам да сътворявам разни неща
Бижута, картини, аксесоари за дома, да преправям вече познати стари неща в нещо ново и различно.
Обичам да запълвам свободното си време с мъниста, прежди, хартии, дантели, музика, книги, пътуване, разходки – всичко, чрез което да избягам от наложената рутина.
Идеята ми е да творя и да споделям – има толкова много хора, като мен, които се кефят и искат да създадат нещо ефектно и красиво.

За уникалността
В никакъв случай не претендирам , че съм уникална – хора от цял свят се занимават с подобни неща или с други, още по-красиви. Уникалността според мен е за единаците, за хората, които се вглеждат единствено в себе си, а света е толкова пъстър и пълен с идеи! Човекът до теб, хората, с които общуваш, на които се възхищаваш, на които се прекланяш, всички те са извор на богатство – един чист заряд, който те движи напред.

Идеята!Идеята за този блог се прокрадна в минутите, в часовете, в дните, в месеците, в които подготвях собствената си сватба. Само аз, материалите, идеите и доброто настроение.
Разбира се аз:

имах и подкрепата на съпруга ми:

и известно участие и на котарака ни:

И накрая
Практичен човек съм и искам всичко да е максимално полезно. Тук ще споделя много мои идеи, практични съвети и някои приумици, които съм харесала, изработила или използвала. Или ще опиша съвсем подробно нещата, които ще изработя за пръв път.
Ще споделя мнение и разсъждения по конкретни теми, които вълнуват както мен, така и много други хора по света и у нас.

Константина Табакова

Обичам да чета, обичам да плета, обичам да творя. Обичам да се разхождам сред природата, обичам да пиша разни неща, а понякога просто обичам да си гледам филмче и да дърпам котката за опашката...

You may also like

LEAVE A COMMENT

About me

Константина Табакова

Константина Табакова

През 2016г. завърших висшето си образование в специалност "Художествен текстил" и от тогава до сега в свободното си време творя в сферата на приложните изкуства. В момента се занимавам основно с дизайн и ръчно изработване на бижута и аксесоари, като използвам различни по вид материали: минерали, дърво, прежди, кожа, медна тел, мъниста и др.