Работилница за свещи


Всеки, който ме познава знае, че обичам да се занимавам с изработването на разни неща. Та нали именно интересът винаги отваря нови врати за този, който иска да знае повече.
Та така от дума на дума, от човек на човек, реших че искам да пробвам нещо ново, непонятно дотогава за мен – изработване на свещи.
Обожавам топлината на огъня, закачливите рисунки, които играят по стената, „зайчетата“, които котето така и не може да хване… Топло ми е някакво, уютно.
И беше точно навреме за най-топлите празници!
Идеята на обучението беше да направим ароматна свещ с есенни мотиви, в студиото на нашите любезни домакини от GD Center – Място за творчество и срещи. А със съдействието на Наталия, всеки един участник успя да създаде нещо свое, което да го топли.
Имахме фитили, парафин, етерични масла, есенни листа и много желание да превърнем тези единици в едно цяло.
Като всяко нещо, което се изработва с ръце, са нужни време и търпение, за да реализираш идеята си. И тук не е по-различно – преценяваш, доколкото можеш, кое кога да сложиш, кое кога да махнеш и накрая се получава нещо красиво.
Щастлива съм, че моята идея беше реализирана, точно така, както си я представях – висока цилиндрична свещ с вградени есенни листа и аромат на гора.

Харесват ли ви публикациите в този блог? Помогнете ми в популяризирането им, като ги
споделяте в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да прочетете първи за най-новите публикации в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.

Константина Табакова

Обичам да чета, обичам да плета, обичам да творя. Обичам да се разхождам сред природата, обичам да пиша разни неща, а понякога просто обичам да си гледам филмче и да дърпам котката за опашката...

LEAVE A COMMENT

About me

Константина Табакова

Константина Табакова

През 2016г. завърших висшето си образование в специалност "Художествен текстил" и от тогава до сега в свободното си време творя в сферата на приложните изкуства. В момента се занимавам основно с дизайн и ръчно изработване на бижута и аксесоари, като използвам различни по вид материали: минерали, дърво, прежди, кожа, медна тел, мъниста и др.